maandag, december 11, 2023

(Medisch) Personal Fitness Training

 De Uitdaging

Een uitdaging voor velen: fit worden en dit vervolgens ook blijven. We weten allemaal dat het goed voor je gezondheid is om een aantal uren per week te bewegen. Maar waar moet je beginnen en hoe sport je zo effectief mogelijk?

Tegenwoordig zijn er best veel mensen die ervoor kiezen om zelfstandig naar de sportschool te gaan of juist buiten een rondje te gaan hardlopen. Toch zijn er ook zat mensen die het zelf niet lukt en de eeuwige uitdaging hebben: Fit worden en dit ook blijven! Ben jij zo iemand die zichzelf lastig kan motiveren om zelfstandig te gaan sporten? Of ben je niet helemaal zeker welke oefeningen het best voor jou zijn en welke het meest effectief zijn?

Dan is een personal trainer zeker een goede overweging. Een personal trainer zorgt er namelijk voor dat jij effectief en veilig sport. Daarnaast kan een personal trainer je sport en voedingsadvies geven waardoor je nog sneller fit kunt worden.

Maar wat kost een personal Trainer nou eigenlijk?

Kosten personal trainer

Het sporten onder begeleiding van een personal trainer kost gemiddeld gezien tussen de € 40,- en € 100,- per uur.

Ik hoor je denken: dat is een behoorlijke wijde prijsrange. Toch is deze prijsrange volledig te verklaren! Je hebt namelijk veel verschillende soorten personal trainers. De één werkt vanuit een sportschool, en de ander komt naar jou toe om thuis met jou aan de slag te gaan. Daarnaast bestaan er ook zeer gespecialiseerde Personal Trainers die bijvoorbeeld vechtsport begeleiding doen of marathontraining. Maar wat zou nou de échte verschillen?

Na onderzoek in de markt blijkt dat de kosten van een Personal trainer afhankelijk zijn van een aantal factoren:

· Ervaring van de Personal Trainer

· Plaats in Nederland

· Doel en inhoud van de training

· Aantal sessies per week

Ervaring van de PT

Het is vrij eenvoudig om te beginnen als Personal trainer. Je kunt dan ook binnen vrij korte tijd je certificaten halen voor Personal Training. Deze lage instap betekent echter wel dat er veel verschillen zijn in de kwaliteit en ervaring van personal trainers. Sommige trainers zijn pas net begonnen en anderen lopen al jaren mee.

Maar het gaat niet altijd alleen maar om het aantal jaren dat een Personal Trainer mee loopt. Ook de certificaten en de cursussen van een PT zijn erg belangrijk. Vraag een Personal trainer dus altijd naar zijn of haar ervaring en de cursussen die hij of zij gevolgd heeft. Aan de hand daarvan kun jij bepalen of de kosten stroken met de ervaring die deze personal trainer heeft.

Plaats

Vanzelfsprekend is de prijs per uur hoger wanneer je een personal trainer bij jou thuis wilt laten komen, dan wanneer je ervoor kiest om naar de sportschool te gaan. Soms heeft een Personal Trainer ook een eigen sportstudio. Wat wij vaak zien is dat de prijzen en de kwaliteit van trainers met een eigen studio hoger liggen dan diegenen die in een aparte sportschool trainen.

Daarnaast zijn ook de verschillende regio's bepalend voor de prijs en kosten van Personal training. Zo zijn de kosten van een PT in Amsterdam hoger dan die in bijvoorbeeld Brabant of Friesland.

Doel en inhoud van de training

Wat ook belangrijk is in de kosten zijn het doel en de inhoud van de training. Sommige Personal trainers zijn zeer gespecialiseerd in het doel dat jij wilt bereiken. Daarnaast is het voor PT's ook mogelijk om naast de uren die jullie samen doorbrengen in de gym, je ook te adviseren op het gebied van sport en voeding. Op deze manier kan een personal trainer bijvoorbeeld jouw voedingsschema’s of dieet opstellen. Bij de ene Personal Trainer kan dit behoren tot de standaard, terwijl je bij een ander hier meer voor betaald. Opletten dus!

Aantal Sessies

Vanzelfsprekend zijn de kosten van een PT ook voor een groot deel afhankelijk van het gekozen aantal sessies die jullie samen trainen. In de meeste gevallen is het meest optimale resultaat te bereiken wanneer je minimaal 2x per week sport. Vaak is het zo dat hoe meer sessies er plaats vinden, des te lager vaak het tarief van de Personal Trainer is. Ook de periode kan ontzettend van belang zijn! De Personal Trainer heeft er immers ook groot belang bij dat hij een vaste inkomstenstroom heeft.

VERGEET HET ALLERBELANGRIJKSTE NIET!

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een personal trainer naast de kosten, is het gevoel dat hij/zij jou geeft. Niemand is erbij gebaat dat jullie geen klik hebben of dat jij je onprettig voelt tijdens de training!

De samenwerking is zeer intensief en het gaat echt om het behalen van jouw resultaat! Wij adviseren altijd om referenties op te vragen voordat je definitief in zee gaat met jouw nieuwe Personal Trainer. Zo weet je tenminste zeker dat je de goede te pakken hebt, en dat je een optimaal resultaat zult behalen