woensdag, juni 12, 2024

Sportmassage

Een sportmassage is gericht op het onderhouden van de conditie van uw spieren. Door de verhoogde doorbloeding tijdens de massage is het mogelijk afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren en voedingsstoffen toe te laten.

Of er nu wordt gesport op recreatief niveau of hoger, een regelmatige massage draagt bij aan betere prestaties en sneller herstel tussen de trainingen door. Mede omdat de sportzorgmasseur u kent, kan het begin van een blessure in vroeg stadium worden ontdekt en behandeld. Zo nodig verwijst hij u door naar een (sport)arts of een (sport)fysiotherapeut. Na behandeling door een (sport)fysiotherapeut is er vaak nog een lange weg te gaan voordat u weer volop kunt sporten. Ook in dit traject kan een sportzorgmasseur veel voor u betekenen.

       

 Een NGS-sportzorgmasseur is geschoold in het aanleggen van beschermende tapes en bandages. Zo voorkomt u dat er nieuwe blessures ontstaan of oude weer opspelen. Vaak is een sportzorgmasseur verbonden aan een vereniging om zo hulp te kunnen bieden bij acute problemen tijdens een wedstrijd of training. Na een blessure adviseert een sportzorgmasseur u over herstel bevorderende maatregelen. Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorlopers van blessures. Een ontspannende massage na het sporten kan er voor zorgen dat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. U herstelt dan sneller na een inspanning.